Salvador Dali ‘Biblia Sacra’ te bewonderen in Drachten

Drachten – Kunsthandel en lijstenmakerij Veenstra exposeert vanaf 21 februari een van de meest complete en bijzondere series van Salvador Dali. Deze 105 litho’s van Dali werden samen geproduceerd als illustraties van de Bijbel.

De Biblia Sacra-prenten dragen duidelijk de bekende stijl van Dali. De surrealistische afbeeldingen geven de belangrijkste thema’s uit de Bijbel weer. Elke Biblia Sacra bestond uit 5 delen, als boek gebonden in rijk bewerkt leer. Elk werk werd op zwaar papier, goud op snee, gedrukt en op de juiste plaats ingevoegd. De totale serie afbeeldingen uit de Biblia Sacra bestaat uit 105 gekleurde litho’s die gemaakt zijn tussen 1963 en 1964.

De Biblia Sacra litho’s werden geproduceerd door Dali als illustraties voor een nieuwe editie van de Bijbel. Een goede vriend vroeg Dali de illustraties te maken, omdat het project Dali zou vereisen de Bijbel te bestuderen. Daarmee hoopte hij zijn kunstenaarsvriend terug naar God te leiden.

Alle lithografieën én de bijbehorende Bijbels zijn te bewonderen vanaf 21 februari bij Kunsthandel Veenstra aan het moleneind.